LT House / Tropical Space Co.,Ltd

LT House / Tropical Space Co.,Ltd

  • © Trieu Chien / LT House / Tropical Space Co.,Ltd
  • © Trieu Chien / LT House / Tropical Space Co.,Ltd
  • © Trieu Chien / LT House / Tropical Space Co.,Ltd

Location

This small house is located in a new resindential area in Long Thanh District. The owner is a newlywed with the desire of having their own house. With the limited area, the architects think that the private space should be shared to have more space for the sharing area.

Description

The furniture is design simply and easy to make. To save the cost, the owner has bought the material and make all of them. Therefore, the cost for this part was saved significantly.

The front and back yards are the buffer space to reduce hot from outside environment. The front yard is a relaxing area for example for morning coffee. This is the place where wind, sunlight and the shadow of the brick wall meet each other.

The ground floor is a multi-function space. It is used for both to gather friends and for a small coffee shop in the future. The mezzanine is the family space including two bedrooms (one for the couple, one for the baby in the future), kitchen and dinning table. This sharing space is designed for the user to feel the direction of the breeze and touch the shadow and sunlight while they move from the ground floor to the stair and this sharing space.

LT House belong to the research for Affordable Houses in Vietnam of Tropical Space. The team is willing to create beautiful and enjoyable living space for middle-income labour around Vietnam.

Extra info

Location: Long Thanh, Dong Nai Province
Architecture: Tropical Space Co.,Ltd
Architects: Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon, Nguyen Anh Duc, Nguyen Thi Thuy
Year: 2016
Construction: Local workers
Site area: 66 m.sq
Building area: 108m.sq
Level: 02 (1 ground floor, 1 floor)
Total investment cost: ~ 430,000,000 VND (~19,325 USD)
Photographs: Trieu Chien