Retail store / Supermarket / neun grad architektur

Retail store / Supermarket / neun grad architektur

  • © Archimage, Meike Hansenv- Retail store / Supermarket / neun grad architektur
  • © Archimage, Meike Hansenv- Retail store / Supermarket / neun grad architektur

Description

The form of this Supermarket building is based on three circles floating together.
This is due to an old children´s hospital, trees worth keeping and the tenant, who wanted a different way of product presentation. In a surrounding of faceless thirties and sixties architecture it is individually designed and will bring a new identity to the area.
It was also the operators wish to present their articles in a different, new way: no orthogonal lines of shelves, no maximum short term retur.

Materials

With the organic, outstanding shape of the building the customer feels like going for a walk when buying all the things he needs.
A cavity wall of brick on the outside and exposed concrete on the inside clads the building with a heigth of 9,00m. As a counterpart the roof structure is completely made of white glazed wood with a maximum spread of nearly 20m.
All these natural and uncovered materials show the consumers the sustainability of the building and creates an authentic athmosphere.

Drawings

Extra info

Design process:
2012-2016

Completed:
06/2016

Gross area:
app. 3000sqm

Design Team:
Lars Frerichs, Yaike Dunselman, Heiko Matthias, Jochen Rehling

Structural engineer:
IB Bröggelhoff, Oldenburg

M&E engineer:
Behnen Ingenieure, Lorup