House in El Pinar / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos

House in El Pinar / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos

  • House in  El Pinar / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos
  • House in  El Pinar / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos

Before After

Description

For a single-storey suburban existing house, we proposed a refurbishment and addition that includes an extra bedroom, a new bathroom and the growth of the kitchen-dining-living room connected to the backyard through a gallery, accompanied by a beam-gutter projecting to the end of the plot passing over the pool.

Between the two blocks, a passing open entrance hall is used as a garage binding and organizing the different parts of the whole. This he bi-nuclear scheme is reinforced with a brick water tower built on the east block as a counterpart to the horizontality of the house.

Interior

Drawings

Extra info

Area:
136m2

Project year:
2013-2014

Project team:
Arq. Gabriel Biagioni, Arq. Sergio Pecorari

Collaborators:
Arq. Ma. Virginia Aranda, Ramiro Sosa, Arq. Sabrina Perissinotto, Arq. Florencia Brizuela

Structures:
Ing. Gustavo Perini