Morgenzonlaan / Hans van der Heijden Architect

Morgenzonlaan / Hans van der Heijden Architect

  • Morgenzonlaan / Hans van der Heijden Architect
  • Morgenzonlaan / Hans van der Heijden Architect

The design

A mixed used scheme was designed for the developer/ contractor ERA Contour. Efficient town houses were used throughout the scheme. Differences in block size are solved in corner types with special spatial arrangements and patios.

Location

A slender point block marks the end of Kaapstraat, an important local through-road. Materials, colours, proportions and such details as the angled street corners and gardens walls have been taken from the local architecture as found in the Transvaal district.

Description

Description The project supplies cheap rental dwellings which are in high demand. Because of a rational take on the structure construction costs were kept low. Nevertheless practical dwellings have been developed into stylish architecture.

Awards

The project has been nominated for the German Fritz Höger Award 2014. The project has been published in various magazines, including the German publication Vorteile.

Drawings

Extra info

Client:
ERA Contour, Zoetermeer, NL

Architect:
Hans van der Heijden Architect, Amsterdam, NL

Design team:
Hans van der Heijden, Theo van de Beek, Marcel berghout, Sacha Buck, Carl Greveling, Rogier Kant, Francesca Poli, Helen Webster, Rick Wessels [biq]