Nagykovácsi Ladányi Hous / Földes Architects

Nagykovácsi Ladányi Hous / Földes Architects

  • Nagykovácsi Ladányi Hous / Földes Architects
  • Nagykovácsi Ladányi Hous / Földes Architects
  • Nagykovácsi Ladányi Hous / Földes Architects

Concept

After returning from Denmark, the head of the family requested a simple and refined building that is not alien to the town’s atmosphere.
The concept was to create a very moderate house which follows the topography and take advantage of the given facilities.

Description

The low budget building has a traditional structure, with exposed brick walls, wooden handrails and the uncolored, natural wooden structure of the ceilings and covered terraces.
The pitched roof two-story house was positioned on the western side of the narrow and sloped site. A long garden path leads from the street to the living and dining area.

Interior

Located at the house’s core, the bathroom becomes a natural divider between the living room and dining area. The living room opens toward the valley with a covered terrace, the ideal place for enjoying the fantastic view or a glass of wine in the evening. The bedroom floor can be accessed via a straight staircase. The bedrooms all have terrace doors to the garden.

Materials

Drawings

Extra info

Co-architect:
Fuferenda Edit

Plan:
2003

Completed:
2003